TILLGÄNGLIG

"Bristande tillgänglighet är ett avgörande hinder för att människor med funktionsnedsättning ska kunna delta i samhället som andra", skriver Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Regeringskansliet i skrivelsen "Enkelt avhjälpt. Strategi för genomförandet av tillgänglighetsmålen i nationella handlingsplanen för handikappolitiken." Målen i den nationella handlingsplanen ska vara nådda till 2010.

Tillgänglighet gäller inte bara att underlätta fysiskt rörelse. Utan också att underlätta rörelse i e-världen. Inom den växande genren e-förvaltning talas om e-inkludering (e-inclusion): Att vara inkluderad i e-samhället.

Regeringen har även tillsatt en e-delegation som, enligt kommun- och finansmarknadsminister Odells statssekreterare, har som uppgift att: "Följa upp och tillse utvecklingen av tillgängliga e-lösningar för offentliga sektorn". Ett ordval jag inte kunde låta bli att kommentera. För bara för att något är tillgängligt, betyder det ju inte att det är tillgängligt, dvs. för att något finns är det ju inte säkert att det går att använda sig av eller att ta till sig...

Jag hoppades att statssekreteraren menade att e-delegationen hade som uppgift att följa upp och tillse utvecklingen av E-LÖSNINGAR FÖR TILLGÄNGLIGHET för offentliga sektorn. Jag fick ett jakande svar och ser nu framemot fler tillgängliga e-tjänster för tillgänglighet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0