INTEGRITETSÅRET 2008

lntressant pressmeddelande från datainspektionen med ett innehåll som tål att granskas:


"Över 20 lagförslag påverkade
den personliga integriteten 2008

I en unik sammanställning redogör Datainspektionen för över 20 lagförslag som påverkade den personliga integriteten under 2008.


Ipred-lagen , trafikdatalagringsdirektivet och FRA-lagen var bara tre av de lagförslag som påverkade den personliga integriteten under 2008. I en unik sammanställning redogör Datainspektionen för över 20 sådana lagförslag.

"Integritetsåret 2008" beskriver även några av Datainspektionens mest uppmärksammade beslut under förra året och ger exempel på några av de nya teknologier som kommit att påverka den personliga integriteten.

Det här är första gången som Datainspektionen tar fram den här typen av redogörelse, säger Datainspektionens generaldirektör Göran Gräslund. En av tankarna med "Integritetsåret 2008" är att väcka frågor som: Hur påverkas den personliga integriteten inte bara av ett visst lagförslag utan av alla lagar och föreslagna lagar tillsammans? Vilket blir det samlade trycket mot den personliga integriteten när man väger samman alla stora myndighetsregister och hur dessa utbyter information? Hur mycket mindre blir den fredade zon vi alla har rätt till när nya tekniker som GPS och RFID används för att övervaka oss på allt fler sätt?

Integritetsåret 2008 kan hämtas i pdf-format på Datainspektionens webbplats och kan även kostnadsfritt beställas som trycksak.

Läs Integritetsåret 2008 i pdf-format

Beställ Integritetsåret 2008 som trycksak

För mer information kontakta:
Generaldirektör Göran Gräslund, tfn 08-657 61 57
Pressekreterare Per Lövgren, tfn 08-657 61 43

Läs mer på www.datainspektionen.se"


Till sist:
Hej FRA!
Det finns ingen anledning att läsa mitt inlägg. Jag har ingenting att göra med ETA, Mujahedin-e Khalq eller FARC. Jag har aldrig gjort Siyama eller tillverkat en bilbomb, jag vet knappt ens vad Al-Khafid betyder. Men tack för visat intresse!








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0