STENÅLDERS MAMMAN

Inget som har med e-tjänster att göra, men gott och väl ett exempel på hur svårt det kan vara att förstå sig på nymodigheter:

Skulle handla jeans åt tonåringen (börjar misstänka att han går och nallar gödningsmedel). Gick till den affär som saluför sig som jeans-specialist. Går nämligen inte att hitta jeans i vilken affär som helst för smala tonåringar med långa ben. Bad den unga expediten visa mig ett par vanliga, billiga (eftersom de säkert kommer att vara för små inom en månad) jeans. Med bistånd av en lika ung expedita tog han fram ett par för 1.000 (ett tusen) kronor. Mitt uppmärksamma öga såg att de verkade vara vävfel på några ställen, så att det börjat gå hål. Så mamman-som-inte-förstår-sig-på-nymodigheter utbrister: "De är ju sönder, då borde man ju få rabatt!".

Den unga expeditan ler medlidande och den lika unga expediten säger med en illa dold suck: "De ska vara så..."

PS. Eftersom det inte gick att få stenålders mamman att förstå sig på nymodigheter, gick hon hem med ett par alldeles vanliga jeans för 399:-. Jeans som tonåringen får slita alldeles själv på det gamla hederliga viset (om han nu hinner det innan de är för korta). Ds


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0