TACK WEB 2.0!

Har tidigare bloggat om att denna kurs handlar om Web 2.0.

Man vad är då det där Web 2.0? Ett nytt sätt att benämna junior (istället för Bush jr, så blir det Bush 2.0)? Tja, det skulle man ju faktiskt kunna säga. För:

Webb 2.0 är ett samlingsnamn för nya webbtjänster. Det är alltså inget nytt nät (ngn utomstående) utan bara ett namn för förändringar av webben. För en utveckling (typ en ny generation av släkten - utan förälder inget barn...).

I det som var Webb 1.0 byggdes allt på att man besökte en viss webbsida och gjorde vad som erbjöds. Det var en webb som innehöll en massa enkelriktad information - en informationswebb. Exempelvis: Skulle man hitta ett företag, så fick man skriva av e-postadressen istället för att klicka på en länk och få upp ett e-postformulär. Skulle man söka barnomsorgsplats fanns information om vem man skulle ringa och be att skicka blankett som skulle fyllas i och postas (i postlåda), men  inte som Web 2.0 där möjlighet finns att göra en e-tjänst där hela processen sker elektroniskt.

I och med Webb 2.0 blev webben en kommunikationswebb. Besökarna blev användare, som förutom att med hjälp av e-tjänster på ett smidigt sätt nu kan kommunicera med myndigheter, också har fått möjlighet att  själva stå för innehåll, påverkar utseende och upplägg direkt i webbläsaren (vilket denna blogg är ett bra exempel på). I Web 2.0 bloggas - i Web 1.0 byggdes en hemsida. Och då krävdes kunskaper i html-kodning (och massor av tid), vilket uteslöt (och skrämde) en mängd besökare (där ibland jag):

Så; Tack Web 2.0 för att även jag fick möjlighet att bli bloggare!

Kommentarer
Postat av: Karin

Aha..! Är det så det ligger till! Tack för informationen. :)

2008-05-18 @ 17:34:34
URL: http://karinclaeson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0