SPARA KVITTOT

Förr när man köpte elektroniska saker, som ger rätt till garanti, fick man ett fint garantibevis. Ofta i ett hårdare papper. Storleken var dessutom sådan att garantibeviset inte hade så lätt att leka kurragömma.

Idag får man av kassapersonalen höra: "Kvittot räcker som garantibevis". Så står man där med en liiiten, sladdrig papperslapp. En papperslapp vars text har hunnit blekna innan garantitiden gått ut. Eller som har halkat med under någon av årets kvittorensingar eller helt retfullt gått och gömt sig någonstans. Hur som helst; Dagens garantibevis (skamligt egentligen att använda detta namn för dessa ynka pappersbitar) har en tendens att inte finnas när man behöver dem. Och skulle man slutligen hitta dem; ja, då har garantitiden tagit slut.

I denna, elektronikens, tidsålder förstår jag inte varför inte butikerna som tillhanda håller elektroniska prylar (och själva har elektroniska system) inte använder sig av elektroniska garantibevis?!

Elektroniska garantibevis kunde lagras i butikens server och hämtas fram med en kod. Det är ju mycket lättare för kunden att hålla sig med en (förslagsvis stor och neonfärgad) anteckningsbok att skriva in alla garantikoder i, än att hålla reda på en massa lättflyende papperslappar.

Kommentarer
Postat av: Karin

Håller med! Att de inte tänker på att kvittona bleks efter typ ett halvår...

2008-06-23 @ 21:51:29
URL: http://karinclaeson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0