I GALEN TUNNA?

Ja, jag försöker sopsortera. Det är inte lätt med ett sextiotalskök som är planlagt för att soporna snabbt ska förpassas i ett (numera plomberat) sopnedkast. Vilket betyder att platsen under diskbänken inte alls är dimensionerad för diverse byttor och kassar för sortering. Kökets storlek är heller inte sådant att kassarna med tidningar respektive kartong kan trona utan att synas och snubblas på (därför syndar jag emellanåt med att låta dessa bli EN kasse och innehållet åka tillsammans in i kartongtunnan).

Ja, jag försöker sopsortera. Det är inte alltid så lätt:
Var på IKEA häromsistens. Hem kom jag med en massa platta paket. Kartongerna är ju inga problem att lista ut var de ska hamna, när väl allt är ihopskruvat. Men frigoliten! Var ska man kasta frigoliten?

Någongång i sopsorteringens begynnelse har jag nog fått någon papperslapp med sorteringsanvisningar. Men den har sedemera blivit slängd i tunnan för tidningspapper. Var skyltarna som en gång satt på soprumsväggen tagit vägen vet jag inte (var slänger man förresten inplastade papper?).

Frigoliten gnisslade i min hand. Hm. Den känns ju lite som plast - kanske ska den i hårdplasttunnan? Nja. Brännbart? Nja, är den inte för syntetisk för det? Och kartong är den ju definitivt inte - konstigt träd den kommer ifrån i sådana fall. Hm. Frigoliten hamnade i deponitunnan, dvs. tunnan för saker som man är rädd att slänga i galen tunna.

För att förebygga ytterligare frigolit-förvirring gick jag in på kommunens hemsida; De borde ju ha någon typ av sorteringsguide kan man tycka. Men nej: Ingen vägledning för mina frigolita funderingar fick jag.

Gogglade: "Sorteringsguide" och fann att flera kommuner har sökmotorer där du skriver in vad du vill bli av med och får reda på passande tunna. Den som äntligen löste min frigolit-förvirring var: http://www.dalaavfall.se/Sorteringsguide2.asp?search=frigolit



Avfallsnamn

Avfallsslag

Så hanterar du avfallet

Frigolit

Brännbart avfall. Lägg i kärlet för brännbart avfall.

Köttråg, av frigolit

Brännbart avfall. Lägg i kärlet för brännbart avfall.

Matlåda av frigolit

Brännbart avfall. Lägg i kärlet för brännbart avfall.

Sibylla låda av frigolit

Brännbart avfall. Lägg i kärlet för brännbart avfall.

Kommentarer
Postat av: Karin

Yes! Jag hade rætt! Jag tippade på brænnbart. :)



Nu ær klockan 6 och jag har jobbat sedan tio i går kvæll.. lite trøtt, men det går!

2008-07-06 @ 06:00:40
URL: http://karinclaeson.blogg.se/
Postat av: Karin

Vi kommer till Sthlm den 15:e augusti, så visst finns det tid till lite besök! Jag börjar skolan den 25:e tror jag. Vet inte när Roar börjar än.

2008-07-08 @ 21:52:18
URL: http://karinclaeson.blogg.se/
Postat av: Boel

Så skönt att höra/läsa att det inte bara är jag som har problem m sorteringen

2008-07-13 @ 00:37:50
URL: http://lavender.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0