ATT UTNYTTJA TJÄNSTERNA

Det är idag snarare regel än undantag att dagstidningarna lägger ut nätupplager. Liksom att det till dessa nätupplagor är kopplat en e-tjänst som gör det möjligt att kommentera upplagans artiklar.

Och det kan vara lockande för en beslutsfattare att kolla dessa kommentarer för att se medborgarnas synpunkter. Men ger verkligen kommentarerna en rättvisande bild?

Har lagt märke till att det alltid kommer in fler inlägg på vardagar än helger (i alla fall när det gäller lokaltidningarna i min närhet). Är det så att man sitter på jobbet och kommenterar? Men hur är det då med representationen från dem som inte har tillgång till dator på jobbet?

Som politiker kan man ju också kunna tänkas använda kommentarerna som påtryckningsmedel. Genom att skicka in anonyma kommentarer med en viss vinkling kan man försöka styra en fråga i en viss riktning. Ett sätt att få det att se ut som att ens parti har stöd av folket i en viss fråga.

Att detta förekommer blev jag medveten om då jag råkade höra ena änden av ett mobilsamtal. Politikern ringde någon och bad denne fixa så att kommentarer kom in som var fördelaktiga för Maud Olofsson...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0